Reparaties - Zink of koper

 

Door ons uitgevoerd
Een zinken of koperen dakgoot op plat dak repareren wij weer met het originele materiaal wat weer gesoldeerd wordt. Hiervoor met bv het zink wel eerst goed schoongemaakt en opgeschuurd worden zodat het te solderen is.

Als het metaal te oud is kunnen we voor de korte termijn bitumen of kit gebruiken. Maar eerst moet de oorzaak van het lek opgespoord worden. We komen het veelvuldig tegen dat collega’s vergeten om de 10 tot 12 meter een dilatatiestuk aan te brengen. De goot kan dan scheuren omdat deze niet kan werken. Er zal dan alsnog een dilatatiestuk geplaatst moeten worden.

Zelf repareren
Vaak is een soldeernaad gescheurd of losgewerkt, soms is het metaal gescheurd.

Elke reparatie door uzelf is voor korte termijn!

Voor een goede reparatie moet de oorzaak verholpen worden en het lek goed gerepareerd worden. In alle gevallen moet er gesoldeerd worden. Dit kunt u zelf niet! Ook niet als u heel handig bent. Misschien wel een naadje opnieuw solderen maar niet de oorzaak verhelpen.

De reparatie kunt u het beste met een bitumineuze kit doen. Maak de ondergrond eerst droog en goed schoon.Gebruik nooit siliconenkit op azijnbasis. Dit tast het metaal, en met vooral lood aan.