Over ons

Wie zijn wij

De vierde generatie dakdekkers en loodgieters
Engelaar & Engelaar stamt uit een oud Nijmeegs loodgietersgeslacht. Onze voorouders werkten al in de smederijen, maar de eerste die loodgieter werd, was de in 1879 geboren Johannes Engelaar. Zijn broer Wouter werd koperslager en zijn zus Johanna trouwde met een loodgieter. Vier kinderen van Wouter gingen in de loodgieterij, maar Wout (geboren in 1908) zette het familiebedrijf voort. Zijn zoon (ook Wout) nam het bedrijf in de jaren zestig over en tegenwoordig runnen zijn twee zoons Walter en Mark runnen het bedrijf.

Verknocht aan het traditionele vakmanschap
Wellicht heeft het met onze achtergrond en familiegeschiedenis te maken. Misschien komt het omdat we de traditionele opleiding voor patroon-loodgieter gevolgd hebben, maar we zijn verknocht aan het ouderwetse vakmanschap, zoals dat bijvoorbeeld wordt toegepast in de 19e-eeuwse schil van Nijmegen. Vele daken binnen deze schil zijn dankzij ons werk weer in hun oude glorie teruggebracht, met dakkapelletjes, torentjes etc

Wat doen wij

Veel mensen denken dat loodgieters alleen maar binnenshuis werken, maar niets is minder waar. Het grootste deel van ons werk speelt zich buiten af. Traditioneel hoort alles wat buiten met water in aanraking komt tot het werkterrein van een loodgieter, zoals platte daken, dakgoten, dakkapellen, lichtkoepels, afvoerpijpen, torens, leien, dakpannen, zink en koperwerk. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor alle werkzaamheden die met een dakrenovatie verbonden zijn, zoals het isoleren van daken, het herstellen of vervangen van houtwerk, het metselen van schoorstenen, het afwerken van de binnenzijde van dakkapellen en zolders. Ook voor dakterrassen of bijzondere dakbedekking (met gras of mossen) bent u bij ons aan het juiste adres. Wij streven er naar het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken door alle kennis in huis te hebben zodat u alles bij ons kunt onderbrengen en niet met diverse bedrijven te maken heeft.

Hoe werken wij?

Kiezen voor kwaliteit
Hoe zou ik het in mijn eigen huis doen? Die vragen stellen we ons als we een opdracht plannen en uitvoeren. Antwoord: zo goed mogelijk. Naast de inzet van ons vakmanschap bezuinigen we nooit op materialen. Dat heeft ook geen enkele zin omdat de keuze tussen het beste materiaal of een mindere kwaliteit maximaal vijf procent van de aanneemsom uitmaakt. We geven standaard tien jaar garantie op de door ons verrichte werkzaamheden en geleverde materialen. Veel fabrikanten geven zelfs nog langere materiaalgarantie die wij natuurlijk doorgeven.