Reparaties - Bitumen

 

Door ons uitgevoerd
Voor het repareren van bitumen dakbedekking gebruiken wij weer het originele materiaal wat we weer smelten op de oude bedekking. Het is belangrijk om eerst de oorzaak van een lekkage op te sporen en te verhelpen. Scheuren kunnen door trekkrachten ontstaan.

Een lekkage opsporen is bijna iets voor Sherlock Holmes, lastig maar toch duidelijk te deduceren. Een oude dakbedekking is vaak moeilijk te repareren omdat de oliën uit het bitumen verbrand zijn en er alleen koolstof over blijft. Er is dan geen bitumen meer on te smelten en te verkleven. Een reparatie zal dan in dat geval slechts voor korte termijn zijn.

U kunt een dak zelf repareren
Spoor eerst de lekkage op. Vaak zult u de dakbedekking eerst goed schoon en droog moeten maken. Ga daarna op de knieën zitten en kijk de bedekking goed na op beschadigingen en scheurtjes. Vaak wil er op een hoek wel eens een naaf loswerken. Het vaakst is de dakbedekking losgelaten van het materiaal van de afvoer. Dit is te controleren door hard op de dakbedekking te duwen rond de opening in de afvoer.

Een lekkage komt nooit van een lager gelegen deel dan de plaats waar de lekkage is. En lekt het als het regent maar kort daarna niet meer, dan zit het lek niet op een plaats waar een plas water staat, anders zou het nog steeds lekken.

Het handigste om een lek te repareren is met kit op bitumenbasis. De ondergrond moet dan wel droog en schoon ( geborsteld) zijn.

Er zijn ook literblikken met pasta te koop, maar smeer niet lukraak alles onder de pasta op hoop van zegen. Als wij daarna alsnog moeten komen vinden wij het niet leuk om in die rommel te werken.