Balkons - Met tegels of vlonders


 

Een dak is in principe niet bedoeld om op te lopen of om spullen te stallen. Dakbedekking is een zacht materiaal en kan gemakkelijk beschadigen.

Indien u dit wel wilt, kunt u vlonders of tegels aanbrengen.

Tegels zijn er in 3 materialen. Dreentegels (ons advies) lijken op stoeptegels maar zijn aan de onderzijde uitgehold en aan de zijkant zijn kiertjes voor de afwatering. Drainage tegels zijn van poreus beton en laten water door naar beneden. Ze zijn wat gevoeliger voor breuk en vervuiling. Er zijn ook rubbergranulaat tegels. Deze kunnen rechtstreeks op een dakbedekking gelegd worden. Ze zijn wat zachter maar slijten ook sneller. Alle betonen tegels moeten op rubber tegeldragers gelegd worden. Hierdoor liggen ze recht en kan het water afgevoerd worden. Alle tegels zijn in verschillende kleuren, maten en diktes verkrijgbaar.

Vlonders kunnen van hout of kunststof zijn. Wij adviseren de vlonders niet te groot te maken. Ze moeten door 1 man te tillen zijn. Onder de vlonders verzamelt zich vaak vuil, het is dan handig wanneer ze te verwijderen zijn. Het is verstandig om de vlonders op dragers te leggen zodat het water vrij kan stromen.

Kijk even of de vlonders aan de noordzijde komen, dan krijgen ze weinig zon en worden groen en glad. Hier zou ik dan tegels adviseren.