Reparaties - Kunststof bedekking

Door ons uitgevoerd
Aangezien we geen kunststof dakbedekking leveren kunnen wij dit niet zo goed repareren als een collega die dit dagelijks verwerkt. Wel kunnen wij een oorzaak van een lek vinden en dit repareren. Maar indien een collega dit beter kan zullen wij dit altijd melden. Wij zullen de reparatie uitvoeren met op bitumen gebaseerd materiaal.

De meest voorkomende oorzaak van lekkages in de kunststof dakbedekking zijn scheuren door trekkrachten. Het materiaal heeft de neiging te krimpen na verloop van tijd. Hierdoor ontstaan er trekkrachten zoals in een laken op een bed wanneer u aan een hoek trekt. Vaak wordt de bedekking door het krimpen langs de randen weggetrokken waardoor de opstanden verzakken of de bedekking zo strak als een trommelvel komt te staan en scheurt.

Zelf uw reparatie uitvoeren
Elke reparatie aan een kunststof dakbedekking is van korte termijn. Als u een scheur heeft gevonden kunt u deze het beste dichtkitten met een lijmkit.Eventueel zult u de scheur moeten verstevigen door over de kit een gaas ( stucgaas ) aan te brengen en dit weer af te kitten.

U kunt de oorzaak ( krimpen en trekken van de dakbedekking ) niet verhelpen. En hierdoor zullen de trekkrachten op de reparatie door blijven gaan.